Kan jag använda Doktor.se för att få ett sjukintyg?

Ändrad den Mon, 18 Mar 2024 vid 04:14 PM

Ja, vi kan hjälpa dig! Om du läser denna artikel på mobil, klicka här för att starta ärendet direkt i Doktor.se appen.

Så här söker du vård i appen:

1. Har du inte Doktor.se appen i din mobil? Börja med att ladda ner Doktor.se appen från App Store eller Google Play.
  2. Har du redan installerat Doktor.se appen? Öppna Doktor.se appen på din mobil eller surfplatta.
  3. Klicka på “Logga in med ditt BankID”
    • Du behöver ha ditt BankID installerat på samma enhet som appen.
    • Om det är första gången du loggar in i appen, kommer vi be dig att skapa ett konto och dela din e-postadress och telefonnummer samt acceptera användarvillkoren.
  4. Klicka på “Sök vård nu”.
  5. Välj kategori “Intyg”.

Vad händer när man startar ett ärende? Först kommer du att få svara på några frågor i chatten. När du är klar med frågorna kommer ditt ärende placeras i kö och du kommer få hjälp av en läkare eller sjuksköterska inom kort.

För att läsa mer om intyg och hur vi kan hjälpa dig, klicka här.